23948sdkhjf

Saab har levererat första enheten till Red Hawk

För några dagar sedan levereade Saab den första enheten inom T-7A Red Hawk-programmet. Det är en milstolpe inom teknik- och tillverkningsfasen som nu görs till Boeing, Saabs partner för det avancerade skolflygplanet T-7A.

Nu har Saab levererat den första bakkroppen till skolflygplanet T-7A Red Hawk för det amerikanska flygvapnet. Det var den 15 april 2021 som den första enheten från Saab i Linköping levererades till Boeing i St. Louis, USA.

– T-7A Red Hawk är resultatet av en fantastisk ingenjörskonst som har revolutionerat sättet att utveckla och tillverka flygplan på. Det har åstadkommits tack vare samarbetet med Boeing och användningen av digital design och avancerad tillverkning, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Leveransen av bakkroppen är en milstolpe i den teknik- och tillverkningsfas som Saab just nu befinner sig i, och efter det att fasen avslutats kommer produktionen av Saabs delar till T-7A flyttas till bolagets nya anläggning i West Lafayette i Indiana, USA.

I partnerskapet med Boeing ansvarar Saab för design, utveckling och tillverkning av bakkroppen, och nu när bakkroppen anländer till Boeing ska den sättas ihop med den främre delen av flygplanet innan vingar, fenor och höjdroder monteras för att bilda ett komplett flygplansskrov. Det här flygplansskrovet kommer att användas på marken för statiska tester av flygplanet.

T-7A Red Hawk är ett helt nytt avancerat pilotträningssystem till det amerikanska flygvapnet för att träna nästa generations stridspiloter i årtionden framöver. Flygplanet har dragit nytta av Saabs och Boeings tillvägagångssätt i design, utveckling och tillverkning av militärflygplan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11