23948sdkhjf

Volvo anställer flera hundra

Då Volvo ser en ökad efterfrågan vid hyttfabriken i Umeå kommer bolaget nu anställa cirka 300 nya medarbetare. De nya jobben bildas eftersom Volvo valt att utöka med ett till skift vilket innebär att treskift blir det nya normala i fabriken.

I Volvo Lastvagnars hyttfabrik i Umeå har medarbetarna helt nya arbetstider framför sig och under den närmsta tiden kommer de även få runt 300 nya medarbetare. Det rapporterar Västerbottens-Kuriren.

– Det känns jättebra. I och med det här kommer vi att komma upp i volymer vi aldrig haft tidigare. Vi ser att vi har en jättebra orderingång över en längre tid framåt och kan därför ta det här steget, säger Patrik Nyström, platschef vid Volvo lastvagnar i Umeå, till tidningen.

I nyrekryteringen söker Volvo allt från svetsare och truckförare till robothanterare och underhållsarbetare, som alla tillsammans kommer hjälpa till att producera lastbilshytterna från plåtrullar till lackerade hytter.

Trots en positiv ökning i efterfrågan och glada nyheter med nyanställningar kan det dock finnas problem med att produktionen ställer om till treskift. IF Metall menar att omställningen till treskift kan medföra problem för vissa anställda, och Gunnar Pettersson, vice ordförande för IF metall på Volvo lastvagnar i Umeå, berättar för SVT Västerbotten att alla personer kanske inte kommer ha lika lätt att anpassa sig till nya arbetstider.

Många kommer behöva omstrukturera sina liv, säger Gunnar till tidningen.

Idag arbetar över 1 400 anställda vid fabriken i Umeåsom är en av Norrlands största industrier, och när rekryteringarna är klara kommer runt 1 700 anställda arbeta vid fabriken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125