23948sdkhjf

Roboten - hennes nya kollega

Pernilla har fått en ny kollega. Det är en tvåarmad robot som kan arbeta med repetitiva arbetsuppgifter tillsammans med en verklig person.  

KB Components tar ytterligare ett steg i utvecklingen av enheten i Örkelljunga och i dagarna har en ny medarbetare tagit plats. Enheten i Örkelljunga är en av Europas modernaste produktionsanläggningar för formsprutade plastkomponenter och man har lång erfarenhet av avancerad robotteknik som en del i produktionsprocessen.

Den kollaborativa roboten, coboten kräver inga säkerhetszoner som en traditionell robot då den är utvecklad med sensorer som automatiskt bromsar upp rörelserna och stannar roboten då något närmar sig. 

Coboten är utformad lik en människa med armar, handleder och mänskliga dimensioner och rörelser. Den är specifikt utformad för att arbeta med små detaljer sida vid sida med sin mänskliga kollega utan galler och grindar. 

- Tack vare sina mänskliga rörelser så känns det helt naturligt att vara dennes kollega. Den känner av när jag lägger dit detaljer som den sedan slutför monteringen av. Den till och med ryggar tillbaka om jag skulle komma åt armen, säger Pernilla Knutsson som dagligen arbetar med coboten. 

Roboten har en outtröttlig förmåga för exakta, repetitiva uppgifter som gör det möjligt att automatisera processer som involverar ett fysiskt flöde av material, tillverkning av färdiga varor och eliminera repetitiva monteringsarbeten som lätt ger upphov till belastningsskador. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064