23948sdkhjf

Hög efterfrågan driver Volvo

– Under Q2 2021 fortsatte efterfrågan på Volvokoncernens produkter och tjänster att vara god. Nettoomsättningen uppgick till 90,6 miljarder kronor och vi levererade ett justerat rörelseresultat på 9,7 miljarder kronor. Under ett kvartal när brist på halvledare såväl som andra insatsvaror orsakade omfattande stopp i tillverkningen som påverkade både volymer och kostnader negativt presterade vi en justerad rörelsemarginal på 10,7 procent, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef.

Nettoomsättningen ökade med 24 procent till 90,6 miljarder kronor. Detta att jämföra med förra årets 73,2 miljarder. 

Det justerade rörelseresultatet ökade till 9 730 miljoner kronor att jämföra med förra årets 3 272 miljoner. Det rapporterade rörelseresultatet uppgick till 11 384 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 388 miljoner. Förändrade valutakurser hade en negativ påverkan på rörelseresultatet om 1 532 miljoner kronor.

Det operativa kassaflödet i Industriverksamheten uppgick till 5 932 miljoner kronor. Förra året låg det på minus 5 718 miljoner.

I den sammanfattade kvartalsrapporten tar Volvo upp avyttrandet av UD Trucks den 1 april.

Volvokoncernen, Daimler Truck och Traton Group har också undertecknat en avsiktsförklaring om att installera och driva ett högpresterande offentligt laddningsnätverk över hela Europa.

Läs också: Volvo skapar offentligt laddningsnätverk för lastbilar

– Tillsammans med våra affärspartners fortsätter vi att arbeta hårt för att öka produktionen för att möta den höga efterfrågan från våra kunder, kommenterar Martin Lundstedt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203