23948sdkhjf

Mässanläggningarna covid 19-certifierade

Som ett led i förberedelserna för att åter kunna öppna upp sina mässverksamheter har Sveriges största mässarrangörer Stockholmsmässan, Svenska Mässan Gothia Towers, Elmia och Easyfairs under sommaren genomgått en certifieringsprocess för att kvalitetssäkra sina smittskyddsrutiner för covid-19. Även Nolia har certifierats enligt standarden.

Den internationella certifieringen som är framtagen av Safe asset group innebär att anläggningarnas förberedelser och rutiner för att hantera covid-19 har godkänts enligt standarden. I bedömningspunkterna ingår allt från ledningssystem, riskanalyser, skyltmaterial och tillgång på handspritstationer till utbildning och säkerhetsrutiner.

– Covid 19-certifieringen är en internationell kvalitetsstämpel som tagits fram för att certifiera flera mässanläggningar och köpcentrum runt om i Europa. De mässanläggningar som nu mottagit certifieringen har kvalitetsgranskats utifrån ett omfattande protokoll av rutiner och åtgärder som visar hur man arbetar för att kunna bedriva mässor under smittsäkra former, säger Erik Engstrand, vd på Safe asset group.

Certifieringen innehåller bland annat följande bedömningsdelar:

Utställarsäkerhet – Rutiner för utställare avseende handhygien, social distansering, riktlinjer och efterlevnad.

Leverantörssäkerhet – Rutiner för leverantörer avseende handhygien, social distansering, riktlinjer och efterlevnad.

Besökarsäkerhet – Rutiner och planer för besökare avseende registrering, information före, under och efter besöket, skyltar, social distansering, information, handsprit, rutiner för entrén, besöksvärdar, kommunikation samt allmänna säkerhetsåtgärder vid besök.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078