23948sdkhjf

Pumpjättens historiska resultat

Pumpföretaget Grundfos tillkännager starkaste halvårsresultatet i företagets historia. Dessutom högsta försäljningstillväxten på mer än ett decennium.

Försäljningstillväxten blev 18,4 procent.

Nettoomsättningen landade på 14 147 miljoner danska kronor. Förra året var motsvarande siffra 12 295 miljoner.

Resultatet före räntor och skatt, Ebit blev 2 017 miljoner danska kronor, en ökning med 89 procent jämfört med 2020 års 1 067 miljoner.

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 1 843 miljoner danska kronor att jämföra med förra årets första halvårs 843 miljoner.

– Det här är ett enastående resultat. Grundfos är ekonomiskt starkare än någonsin vilket ger oss den bästa möjliga plattformen för att genomföra vår ambitiösa strategi och uppfylla vårt syfte att bidra till att lösa världens vatten- och klimatutmaningar. Jag är stolt över vår prestation och våra anställdas engagemang. Jag kan inte tacka dem tillräckligt, säger Poul Due Jensen, koncernchef och Grundfos koncernchef.

Grundfos globala leveranskedja har kunnat behålla full produktion och säkerställa leveranser till kunder trots de globala utmaningarna om materialbrist och fraktkapacitet efter pandemin. Detta har varit avgörande för att stödja försäljningstillväxten och för att säkra rekordekonomin berättar de.

– Det är anmärkningsvärt att uppleva kreativiteten och förmågan att hitta lösningar som Grundfos anställda visar. Tillsammans navigerar vi i osäkerheterna kring Covid 19 - pandemin, säger Poul Due Jensen och fortsätter:

– Det är tack vare deras hårda arbete och engagemang som vi har kunnat möta våra kunders förväntningar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078