23948sdkhjf

Kamic tar in Electro design

Kamic group har förvärvat samtliga aktier i Elektro design Gimo aktiebolag. Säljare är bolagets båda grundare Mauri Holtari och Gunnar Laurin.

Elektro design utvecklar och tillverkar automationsutrustning för kretskortstillverkning, såsom
kortmatare, arbetsstationer och conveyorband. Bolaget grundades 1987 och har sin hemvist i Gimo i Östhammars kommun. Bolaget har idag ett femtontal anställda och en årlig omsättning på cirka 25 miljoner kronor.

– Med robusta produkter och ett stort kunnande inom effektivisering av produktflöden så stärker Elektro design vårt erbjudande inom industriautomation. Elektro design passar väl in i vår struktur och vi är glada över att välkomna bolaget och dess medarbetare in i Kamic-familjen, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic group.

Tidigare delägare och verkställande direktör för Elektro design, Mauri Holtari, kommenterar
affären:

– Vi på Elektro design ser många fördelar med att bli en del av Kamic group. Vi kommer in i en större och mer stabil struktur, vi får tillgång till kunnande och metoder för affärsutveckling och även tillgång till ett stort, internationellt nätverk. Samtidigt uppskattar vi mycket den styrmodell som Kamic group tillämpar, med decentralisering av affärsbesluten och främjande av entreprenörskapet.

I samband med ägarförändringen blir Johan Holtari platschef för Elektro design samtidigt som de tidigare ägarna, Mauri Holtari och Gunnar Laurin, kommer arbeta kvar i bolaget. Organisatoriskt kommer Elektro design ingå som ett självständigt bolag i Kamic groups affärsområde Production technology. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11