23948sdkhjf

Ferronordic förvärvar strategisk lastbilsverkstad

Fordonsåterförsäljaren Ferronordic har ingått avtal om att förvärva en auktoriserad verkstad för Volvo och Renault Trucks i Lorsch, Hessen. Investeringen i Truckservice Bergstrasse GmbH & Co KG, Bergstrasse uppgår till cirka 41 miljoner kronor.

Bergstrasse driver en auktoriserad verkstad för service och underhåll av Volvo och Renault lastbilar. De har en mindre verksamhet för uthyrning av lastbilar och försäljning av begagnade lastbilar. Företaget är också servicepartner för Volvo Penta.

Verkstaden är belägen i Lorsch, en stad i distriktet Bergstrasse i Hessen, cirka 60 kilometer söder om Frankfurt. Verkstaden ligger i direkt anslutning till motorvägarna A67 och A6 mellan Frankfurt och stora städer som Mannheim och Stuttgart i södra Tyskland.

Genom förvärvet erhåller Ferronordic en strategisk position i en viktig del av Hessen berättar de. Distriktet Bergstrasse, som omfattar de södra delarna av Rhein-Main-området, har nämligen en betydande population Volvo- och Renault-lastibilar och är viktigt för Ferronordics mål att expandera sitt servicenätverk för att öka marknadsandelar och utöka sin eftermarknadsaffär i Tyskland.

Under 2019 och 2020 hade Bergstrasse en genomsnittlig omsättning om cirka 71 miljoner kronor per år. Förutom de två verkställande direktörerna som kommer lämna företaget har Bergstrasse 23 anställda.

– Truckservice Bergstrasse är en bra verkstad på en strategisk plats. Transaktionen är helt i linje med vår strategi i Tyskland. Vi är glada över detta förvärv och ser fram emot att få välkomna Bergstrasses medarbetare till Ferronordic. Vi ska arbeta tillsammans för att bygga ett ledande service- och försäljningsföretag i Tyskland, säger Ferronordics vd Lars Corneliusson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125