23948sdkhjf

Högskolan är värd för produktionskonferensen

På konferensen Swedish production symposium 2022 är det fokus på framtidens industri. Högskolan i Skövde står som värd för konferensen.

– Det känns jättekul att Högskolan i Skövde står som värd för konferensen. Industrin är i ständig förändring och vi på Högskolan märker det, dels i form av utveckling av nya tekniker, men även genom ökad efterfrågan på kompetensutveckling. Konferensen skapar tillfälle för forskare att tillsammans med representanter från industrin diskutera frågorna på ett nationellt plan, säger Amos Ng, professor i automatiseringsteknik på Högskolan i Skövde och projektledare för SPS2022 i en kommentar.

På listan över talare finns det många välkända namn.  Talarlistan består bland annat av Andie Zhang, global produktchef för ABB:s avdelning för kollaborativa robotar, Jenny Elfsberg, chef för avdelningen Innovationsledning på Vinnova och Thomas Lezama, vice president, head of digital engineering på Volvo group.

– De olika verksamhetsområden som våra keynote-talare representerar ger deltagarna ett unikt perspektiv över industrigränserna. Konferensen har också parallella spår med närmare 80 miniföreläsningar inom bland annat artificiell intelligens, industriell analys i kontexten av Industri 4.0 och 5.0, och utveckling av resilienta och hållbara produktionssystem, säger Amos i en kommentar.

Swedish production academy och Product development academy organiserar konferensen vartannat år. År 2022 är det Högskolan i Skövdes tur att anordna konferensen.

– Dessutom är det tionde gången konferensen ges, vilket vi ska ta tillfället i akt att fira. Det ser vi fram emot, säger Amos i en avslutande kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094