23948sdkhjf

Ger den tillverkande industrin en gemensam röst

Branschorganisationen SVMF köper hälften av branschorganisationen Svenska automationsgruppen service, SAG av intresseorganisationen Transmissionsgruppen, TGS.

Detta som ett led i arbetet att samla aktörer inom den svenska tillverkande industrin i ett gemensamt samarbete.

SVMF samlar importörer och leverantörer/tillverkare av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg, automation/robot, kringutrustning och additiv tillverkning i metall.  

SAG samlar leverantörsföretag till svensk automation.

Transmissionsgruppen samlar producenter och leverantörer av transmissionsutrustningar.

Sakfrågor som industrins teknikomställning, digitalisering, kompetensförsörjning och behovet av energiomställning är några av de frågor som initiativet hoppas lyfta.

– Konkret innebär samarbetet att SAG kan, med två stabila ägare, stärka genomförandet av Elmia automation, där SAG är avtalspart. Vi behöver en bredare och starkare bas för att industrin ska synas tydligare i kommunikation med politiker och beslutsfattare. Det här är ett bra första steg för att samla branschen och aktivt lägga mer resurser på att utveckla och stärka konkurrenskraften hos industrin och våra medlemmar, säger Ulf Helles, ordförande SAG i ett meddelande.

Det nya branschöverskridande samarbetet ska ge leverantörer av maskiner och utrustning möjlighet att föra fram viktiga och gemensamma sakfrågor som får betydelse för den svenska konkurrenskraften.

– SVMF växer som branschorganisation genom affären och blir mer nytänkande och representativ för industrin. Vi ska driva frågor som kompetensförsörjning och nästa generations branschöverskridande projekt tillsammans med andra branschföreningar, Teknikföretagens branschgrupper samt Teknikföretagen, säger Tomas Berg, ordförande i SVMF i meddelandet som avslutas av Manne Seifter, ordförande i TGS:

– TGS får genom affären en stark partner inom automation. Tillsammans kan vi fortsätta utveckla Elmia automation och Elmia produktionsmässor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079