23948sdkhjf

Smedja i konkurs

Løjt Smedeværksted har försatts i konkurs av konkursrätten i Sønderborg på begäran från bolaget självt. Det framgår av Statstidende.

Smidesföretaget är specialiserat på stålkonstruktioner för byggsektorn, såsom trappor, balkonger och liknande.

Advokat Asbjørn Jakobsen, som är förvaltare i konkursboet, säger till metal-supply.dk att företagets cirka 10 anställda har blivit friställda och uppsagda. Därutöver är han mycket tystlåten om konkursboet, där han just nu arbetar med att klargöra framtiden.

– Det jobbas med att hitta en köpare, konstaterar han och berättar att det finns intresse för verksamheten, men understryker att allt fortfarande är i ett väldigt tidigt skede, och att det därför är omöjligt att säga hur det kommer att sluta.

Det är inte första gången som Løjt Smedeværksted går i konkurs. Det skedde både 2014 och 2017 och båda gångerna var det förluster på gäldenärer som bidrog till att välta lasset.

Bolagets senaste bokslut avser räkenskapsåret 2019/2020 och visar ett resultat före skatt på 0,2 miljoner DKK. De senaste två åren har det varit ett underskott på totalt cirka 2 miljoner DKK och det egna kapitalet var vid utgången av 2019/2020 -1,2 miljoner DKK.

I bokföringen kan Løjt Smedeværksted åter redovisa utestående fordringar på totalt 2,5 miljoner DKK, som inte har ingåtts efter balansdagen. De 2,5 miljonerna danska kronorna avser tre bygguppgifter som Løjt Maskinværksted har utfört, men där det nu har uppstått oenighet med kunderna om betalningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093