23948sdkhjf

Hydraulikspecialist expanderar

Hydraulikspecialisten Hydra-Comp utökar sina produktionsanläggningar i Skive med två nya avdelningar.

I samma veva optimeras lagret med investeringen i två nya lagerautomater.

Det uppger Hydra-Comp i ett pressmeddelande.

Efterfrågan på pumpstationer är stor, vilket nu leder till att Hydra-Comp etablerar den nya produktionsenheten i Skive.

Från och med nu kommer företagets Kolding-avdelning att kompletteras med byggnation av standardpumpstationer, medan de komplexa speciallösningarna även fortsättningsvis kommer att produceras på södra Jylland. Samtidigt expanderar man med en avdelning dedikerad till tillverkning av hydraulslangar – ett affärsområde som fortsätter att växa, och som nu har optimalt fokus med anställning av en slangmontör på heltid.

Den omfattande kapacitetsutbyggnaden är nödvändig för att hålla jämna steg med efterfrågan, förklarar Rasmus Jacobsen, direktör för Hydra-Comp A/S.

– Vi har ett antal OEM-kunder som flitigt köpt rostfria pumpstationer. Kapaciteten i Kolding har flera gånger varit nära max, så det är vettigt att utöka med produktion i Skive. Här tillverkar vi redan alla hydraulcylindrar, och kompetensen att tillverka standardpumpstationer finns redan i huset, säger Rasmus Jacobsen.

Han tillägger att satsningen även förväntas ha en positiv effekt på intäktssidan.

– Vi kan ta in fler beställningar och producera många fler pumpstationer än tidigare. Vi gör det för att möta kundernas behov, men det ska givetvis vara läsbart på den nedersta raden.

De extra kvadratmeterna till de nya avdelningarna har hittats i den tidigare reparations- och servicehallen som har flyttats på andra sidan huset. Enligt Rasmus Jacobsen har man nått en punkt där de interna produktionsprocesserna måste effektiviseras för att bli ännu mer konkurrenskraftiga som totalleverantör av kompletta och skräddarsydda hydraullösningar.

Med kapacitetsutbyggnaden får alla avdelningar optimala förutsättningar att hålla ett högt produktionsflöde.

Med en webshop som snart rundar 8 000 artikelnummer optimeras lagringskapaciteten ytterligare samtidigt med investeringen i två nya lagringsmaskiner. Totalt finns nu fyra Kardex Remstar-automater, som utnyttjar höjden från golv till tak. Försäljningen av beslag och andra reservdelar till hydraulik fortsätter att växa och Rasmus Jacobsen tror att webshopens stora utbud är avgörande för framgången på nätet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094