23948sdkhjf

Saab har en ny robot

Det handlar om undervattensrobotik.

Ocean Infinity ska nämligen få köpa tio av Saabs senaste undervattensrobot. Det är den 

Saab har nämligen gått med på att sälja tio av sina nya elektriska fjärrstyrda fordon,ewrov inklusive ytterligare alternativ till marinrobotföretaget Ocean Infinity.

ewrov används inom en mängd olika offshore-energisektorer, havsvetenskap och försvar. Det är kulmen på fyra års forskning och utveckling, vilket resulterat i den största och mest kraftfulla ROV jämfört med de som är designade för lättare arbets- och observationsuppgifter.

Roboten ska ha samma totala prestanda som ett 250 hästkrafters hydraulfordon.

Ocean Infinity utvecklar en flotta av obemannade robotfartyg och kommer att vara ewrovs lanseringskund. 

– Ocean Infinitys order är den största i Saab Seaeyes historia och belyser behovet av intelligent, anpassningsbar och flexibel undervattensrobotik. ewrov är effektivare och renare än de hydrauliska alternativen och den kräver också mindre mänskligt engagemang och kommer att spela en viktig roll i framtida autonoma fartygsflottor. Vi är övertygade om att ewrov kommer att tjäna Ocean Infinity väl, säger Magnus Lewis-Olsson, ordförande i Saab UK i ett meddelande.

– Att minska miljöpåverkan från verksamhet till sjöss är den främsta drivkraften bakom utvecklingen av Armada. Den helelektriska ewroven, utöver våra redan lågutsläppsfartyg, kommer att göra det möjligt för oss att stödja våra kunder med infrastrukturintegritetsprojekt på det mest miljömässigt ansvarsfulla sättet. ewroverna kommer att utgöra en viktig del av vår Armada-arkitektur – genom integration med vår dynamiska nyttolastkontroller kommer vi att kunna distribuera och använda dem var som helst i världen från våra fjärrkontrollcenter, säger Dan Hook, Chief Technology officer, Ocean Infinity i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.127