23948sdkhjf

Så ska fusionen bli verklighet

Som tidigare kommunicerats har Konecranes och Cargotec fortsatt att föra aktiv dialog och samarbeta med aktuella konkurrensmyndigheter och har övervägt sätt att åtgärda de frågor som uppmärksammats av konkurrensmyndigheterna för att säkra godkännanden av att verkställa fusionen mellan Konecranes och Cargotec.

Konecranes och Cargotec har nu lämnat in ett åtgärdspaket till Europeiska kommissionen som innefattar ett åtagande att avyttra Konecranes Lift trucks och Cargotecs Kalmar automation solutions.

Som vi tidigare berättat har fusionen mellan Konecranes och Cargotec stött på patrull.

De föreslagna avyttringarna skulle undanröja överlappningen mellan parternas verksamheter inom utrustning för containerhantering men möjliggöra för det sammanslagna bolaget att kombinera andra och fortsätta att vara en stark spelare i alla aspekter inom utrustning för containerhantering.

Konecranes och Cargotec är övertygade om att det framtida bolaget kommer att skapa värde för kunderna inom containerhanteringsbranschen med sitt breda produkt- och livscykeltjänsteutbud, samt utvecklings- och innovationsförmåga.

Avyttringarna, om de genomförs i enlighet med de föreslagna åtagandena, kommer inte att ändra den branschmässiga logiken bakom samgåendet mellan Konecranes och Cargotec. 

Det slutliga beslutet om eventuella avyttringar av verksamheter samt eventuella villkor kommer att bekräftas först efter Europeiska kommissionens gransknings- och marknadstestförfarande och ytterligare förfaranden hos de övriga behöriga myndigheterna.

Konecranes och Cargotec är fortsatt övertygade om att fusionen kommer att slutföras i slutet av H1/2022.

Tills alla villkor för verkställande av fusionen är uppfyllda och affären är slutförd, fortsätter båda bolagen sin verksamhet helt separat och självständigt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.127