23948sdkhjf

Malte Månsons expanderar

Malte Månson har satsat på certifieringar gällande såväl kvalitet som miljö. Nu flyttar bolaget fram sina positioner som landets största oberoende verkstadskedja för kommersiella fordon.

- Vi har nu uppdaterade certifieringar för ISO 9001 och ISO 14001, vilket adderar ett både affärsmässigt och ekonomiskt värde för vår verksamhet, säger Staffan Lindewald, vd för Malte Månson i en kommentar.

Han fortsätter: 

- Förtroendet vi fått från våra kunder i år gör att 2021 ser ut att bli vårt bästa år någonsin.
Det senaste årets tillväxt beror både på strategiska förvärv och en betydande organisk tillväxt. Samtidigt lönsamheten stärkts.

Bolaget har nya verkstäder på viktiga marknader som Stockholm, Göteborg och Skåne. 

- Med nya verkstäder på viktiga marknader som Stockholm, Göteborg och Skåne har vi nu 16 anläggningar med god täckning i mellersta och södra Sverige, säger Staffan Lindewald i en kommentar.

Han fortsätter:
- Samtidigt har investeringar och betydande utbildningsinsatser lett till att utnyttjandet i de befintliga verkstäderna ökat markant. Sammantaget förväntas helåret 2021 visa en tillväxt på cirka 30 procent, varav den organiska andelen kommer nå cirka 17 procent, vilket är ett kvitto på att vår satsning på kvalitet och tillgänglighet för våra kunder har uppskattats.

Genom de uppdaterade certifieringar inom det viktiga området kvalitet - ISO 9001 - uppnår Malte Månson flera konkurrensfördelar. Konkurrensfördelarna är bland annat förbättrad precision i styrningen av verksamheten, högre produktivitet och lägre kostnader.

- Malte Månsson Verkstäder uppvisar en hög nivå gällande kvalitets- och miljöarbetet. Trots verksamhetens geografiska spridning visar företaget samstämmiga samt effektiva processer på de olika enheterna. Personalen har ett starkt kundfokus där de vid varje tillfälle vill leverera över förväntningarna. Arbetet sker på ett miljömedvetet sätt, där ständiga förbättringar är centralt, förklarar André Åkerström, revisionsledare på Scandinavian Business Certification i Stockholm, som ansvarat för certifieringen i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125