23948sdkhjf

Investerar för att möta volymökning

Side System, beläget i Oviken i Jämtland levererar ventilblock, cylindrar och hydraulaggregat till hydraulsystem. De gör allt från konstruktion, prototyptillverkning och test till serietillverkning. Produkterna tillverkas bland annat i horisontella fleroperationsmaskiner både med och utan palettpooler.

Deras senaste investering, Okuma MA600HIII är Okumas nyaste generation av horisontella fleropar. Den nya generationen ska erbjuda ännu snabbare processhastigheter, högre precision och bättre maskinprestanda exempelvis genom den nyutvecklade spindeln på 10 000 rpm och 652 Nm. 

Side Systems nya Okuma är utrustad med 6 paletter och verktygsmagasin med 171 platser. 

– Okuma som maskinfabrikat upplever jag som gediget och väl fungerande då vi har både lite nyare och äldre maskiner som går bra. Jag är ny i branschen och även ny som delägare och vd. Vi har inför investeringen gjort en grundlig undersökning av marknaden, där valet till slut föll på en Okuma MA600HIII med sex paletter. Vi ser en kraftig ökning i volym hos våra nuvarande kunder och vill även expandera med nya kunder och där ser vi denna investering som en möjlighet till det, säger Björn Israelsson, vd på Side System i ett meddelande.

– Personligen tycker jag det är extra roligt när mindre företag på mindre orter vågar satsa på det sätt Side System gör. Det visar på optimism och framtidstro. Målmedvetenhet och gott självförtroende var också något som genomsyrade hela försäljningsprocessen. Vissa affärer är lättare att komma ihåg. Den här är definitivt en av dem, säger Gunnar Strömmer, Area sales manager på Stenbergs i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.234