23948sdkhjf

SKFs nya storsatsning

Det handlar om en flytt som beror på – och ska skapa bättre förutsättningar för tillväxt.

SKF i Luleå kommer från och med hösten 2022 flytta in i centrala verksamhetsanpassade lokaler i området Skutviken i centrala Luleå. 

– Vi är idag cirka 75 anställda men vi tar höjd för ett 100-tal anställda i de nya lokalerna. Vi har idag verksamhet i flera fastigheter så genom att samla alla på ett och samma ställe skapar det bättre förutsättningar för vår tillväxt.

Det berättar Malin Ruthström som är enhetschef för SKF i Luleå i ett meddelande.

SKF i Luleå är ett utvecklings- och produktionscenter för hård- och mjukvaruutveckling av system inom avancerad maskinövervakning och tillståndskontroll för roterande maskinutrustning. Kunderna finns globalt inom papper, massa, stål och gruvindustri.

SKF har under de senaste två åren investerat och flyttat utvecklingsresurser från andra delar inom koncernen och genom förvärv stärkt verksamheten i Luleå.

Som en konsekvens av konsolideringen har även verksamheten i Luleå varit i behov av att rekrytera ingenjörer inom hård-och mjukvaruutveckling, kvalitet och materialflöden.

De nya lokalerna i Skutviken, som ägs av fastighetsbolaget Galären, är inne i en projekteringsfas och omfattar kontor, labb- och testmiljöer fördelat på 2 145 kvadratmeter. 

SKF levererar, utvecklar, tillverkar och säljer produkter och tjänster runt den roterande axeln som omfattar lager, tätningar, smörjsystem, artificiell intelligens och trådlös tillståndsövervakning. SKF finns representerat i fler än 130 länder och omfattar 40 963 anställda, varav 3 480 i Sverige.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095