23948sdkhjf

Starkt kvartal och rekordår för Atlas Copco

Mats Rahmström, vd och koncernchef för Atlas Copco, kommenterar resultatet för det fjärde kvartalet och sammandraget för 2021.

– Jag är stolt över att kunna presentera ett mycket starkt fjärde kvartal och ett rekordresultat för helåret 2021, skriver Mats Rahmström i ett meddelande.

Orderingången för alla typer av kompressorer, vakuumpumpar och energiutrustning växte starkt. Solid ordertillväxt uppnåddes även för industriella monteringslösningar, visionsystem och Gruppens serviceverksamhet. Jämfört med föregående år uppnåddes god tillväxt i alla större regioner och i alla affärsområden.

Orderingången under det fjärde kvartalet växte med 26 procent till 33 525 miljoner kronor att jämföra med motsvarande siffra förra året som var 25 868 miljoner.

Intäkterna ökade med 12 procent till 29 533 miljoner kronor i jämförelse med förra årets 25 738 miljoner.

Rörelseresultatet ökade 16 procent till 6 248 miljoner kronor jämfört med förra årets 5 373 miljoner.

– Hela vår organisation har under året gjort sitt yttersta för att kontinuerligt anpassa sig till förändringar och hitta nya sätt att arbeta. Den här anpassningsförmågan och kapaciteten att hitta nya och bättre sätt att göra saker på har verkligen gjort skillnad för våra kunder, avslutar Mats Rahmström meddelandet.

När det gäller utsikterna på kort sikt förväntar sig Atlas Copco att kundernas affärsaktivitet kommer att kvarstå på den nuvarande höga nivån.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125