23948sdkhjf

SAAB: Tillväxt och starkt kassaflöde

SAAB summer år 2021 som ett år som har präglats av tillväxt och starkt kassaflöde.

Under år 2021 fortsatte orderingången att öka och bolaget uppnådde en försäljningstillväxt på 11 procent. SAAB fortsatte att leverera ett starkt positivt kassaflöde för andra året i rad.

Under det fjärde kvartalet var efterfrågan på SAABs produkter fortsatt hög med en ökning av små och medelstora kontrakt med 41 respektive 50 procent. 

Nämnvärda beställningar för kvartalet var kontrakt på ny materiel för Gripen E till Sverige,
flera Carl-Gustaf ordrar inklusive nästa generations ammunition till Sverige och ett lanseringskontrakt för den nya G1X radarn i luftvärnssegmentet.

Rent siffermässigt förväntar sig att SAAB att den organiska tillväxten landar på omkring 5 procent under 2022. Det operationella kassaflödet i kvartalet uppgick till SEK 1,5 miljarder. För helåret var det operationella kassaflödet positivt och uppgick till SEK 3,3 miljarder.

Riskerna till följd av pandemin kvarstår till viss del. Utmaningarna hanteras proaktivt genom nya arbetssätt, eftertänksamhet och ständig dialog med leverantörerna.

När SAAB blickar framåt kommer huvudfokus vara att tillvarata den starka marknadsefterfrågan, leverera på orderstock och arbeta med att återställa stabilitet i den civila flygverksamheten. Bolaget satsar även fortsatt på hållbarhet. Vdn Micael Johansson förklarar i kvartalsrapporten:

- Vidare accelererar vi vår hållbarhetsagenda och är fast övertygade om att försvars- och säkerhetsförmågor är en förutsättning för fred, säkerhet och stabilitet. Vi påminns särskilt om detta i tider då geopolitiska spänningar och säkerhetshot ökar. Vårt hållbarhetsengagemang bygger på Saabs uppdrag att skydda människor och samhällen, och vi bidrar till det globala samhället genom att fokusera på FN:s mål för hållbar utveckling som identifierats i vår hållbarhetsstrategi. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25