23948sdkhjf

En vecka med Sandvik Coromants medarbetare i Brasilien

Under en vecka har vi följt Domenic Landic, Product and Industrial Segments Manager på Sandvik Coromant Brasilien.

- Som chef för produkt- och industrisegmentet skapar mitt team av specialister och jag kopplingen mellan den brasilianska säljenheten med avdelningar för produkter och forskning och utveckling i Sverige. Vår huvudsakliga roll är att tillhandahålla teknisk support till vårt säljteam och våra kunder, speciellt med avseende på introduktion av nya produkter, nya lösningar och ny teknologi på vår marknad, berättade Domenic.

Hemmakontor

Ibland blir det hemarbete för Domenic, särskilt dagar då det är många viktiga möten. Under veckan hade han bland annat ett möte med den amerikanska ledningsgruppen för produkter och industrisegment. 

I den amerikanska ledningsgruppen ingår USA, Kanada, Mexico och Brasilien. Mötet hålls varje månad och görs för att diskutera handlingar och strategier.

Möte med den amerikanska ledningsgruppen. Foto: Domenic Landic

Besök på Mercedes Benz dieselmotorfabrik

Under veckan besökte Domenic även Mercedes Benz dieselmotorfabrik. Sandvik Coromant har ett verktygshanteringsavtal med Mercedes Benz. Förutom uppgiften att hantera lager har Sandvik Coromant även som uppdrag att minska produktionskostnaderna och öka fabrikens årliga produktivitet.

- Mötet idag koordinerades av vår applikationsspecialist Bernardo Sodré. Vi har viktiga projekt pågående inom bearbetning av vissa motorkomponenter som motorblock och kamaxlar. På mötet idag uppdaterade vi arbetets framsteg och vidtog även några åtgärder för att förbättra prestandan vid bearbetning av vevstakar med våra verktyg, förklarade Domenic.

På besök hos viktig kund. Foto: Domenic Landic

Besök hos Scania 

Under veckan besöktes även Scanias fabrik i Brasilien. I fabriken tillverkas dieselmotorer för bussar och lastbilar. Sandvik Coromant levererar fräslösningar till fabriken.

- I ett land som Brasilien, där 65 procent av godstransporterna sker via motorvägar med lastbilar är betydelsen av dieselmotorer uppenbar. Det är anledningen till att vi lägger fokus på detta segment. Det pratas mycket om elektrifiering, även för lastbilar, men enligt experter bör dieselmotorer, särskilt för tunga lastbilar, fortsätta i flera år framöver, förklarade Domenic.

På besök hos Scania. Foto: Domenic Landic

Lansering av verktyg

Varje år lanserar Sandvik Coromant två paket med nya verktyg och lösningar. Denna vecka var det dags för lansering. Paketen innehåller cirka 2500 till 3000 nya produkter. Paketen kallas CoroPaks och presenteras under samma månad världen över, både för kunder och anställda.

- Imorse presenterade vi 22.1-paketet för mer än 200 anställda, direkt och från vårt distributionsnät. Produkter från områdena solida runda verktyg, svarvning, fräsning, borrning samt våra digitala lösningar och marknadsföringsaktiviteter presenterades. I livedemon kan vi se vår MH20 fräs i aktion, utföra olika typer av operationer i testkomponenten. Vi är det företag inom bearbetningssegmentet som satsar mest på forskning och utveckling och även det som lanserar flest nya produkter och lösningar på marknaden. Genom att ha nya verktyg och nya lösningar varje år kan vi leverera den senaste tekniken till våra kunder och säkra deras konkurrenskraft och samtidigt behålla vårt ledarskap inom segmentet bearbetningsverktyg, sade Domenic.

Presentation av verktygspaket världen över. Foto: Domenic Landic

Källa: SandvikGroups instagram

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125