23948sdkhjf

Byter chefsroller på ABB rakt av

Han som nu är chef för Motion, blir chef för Electrification. Han som är chef för Electrification, blir chef för Motion.

Tarak Mehta och Morten Wierod är männen som rakt av ska byta tjänst med varandra. Tarak går från affärsområde Electrification till affärsområde Motion. Tvärtom gäller för Morten.

- Morten och Tarak har båda visat ett starkt ledarskap och har uppnått dokumenterade resultat under sina karriärer hos ABB. Sedan Morten tog över ledarskapet för Motion har han på ett framgångsrikt sätt befäst vår globala ledarskapsställning inom både drivsystem och elmotorer. Under Taraks ledning har Electrification positionerat sig som en av de ledande verksamheterna inom sitt område, förvärvat och integrerat GE Industrial Solutions samt drivit fram en betydande tillväxt för E-mobility-verksamheten samtidigt som de övergripande resultaten har förbättrats,  säger Björn Rosengren, vd för ABB. 

Vdn menar att det är rätt tid för dem båda att byta affärsområden.

- Jag är glad att båda två har tagit sig an utmaningen att leda våra mest lönsamma affärsområden som är centrala för koncernens mål att elektrifiera världen samtidigt som vi driver energieffektivitet, säger han.

Om cheferna

Tarak Mehta, som har både amerikanskt och schweiziskt medborgarskap, började på ABB 1998 och har haft ett antal olika ledande befattningar inom divisionen Power Products i USA, Sverige och Schweiz. Han blev sedan global chef för ABB:s Transformers-verksamhet och utsågs till ledamot av ABB:s koncernledning 2010 som chef för divisionen Low Voltage Products och 2016 blev han affärsområdeschef för Electrification. 

Morten Wierod, som är norsk medborgare, började på ABB 1998 och har innehaft flera olika högre ledande befattningar i Norge. Därefter flyttade han till Kina 2008 som lokal chef för lågspänningsprodukter och flyttade till Schweiz 2011 som vd för Control Products. Han utsågs 2015 till Managing Director för affärsenheten Drives inom divisionen Robotics and Motion. Han blev ledamot i koncernledningen 2019 som affärsområdeschef för Motion. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.115