23948sdkhjf

Picca går samman med svenskt automationsföretag

Danska Picca Automation och svenska Acobia går samman. Ambitionen är att skapa ett ledande skandinaviskt automationshus.

Hela koncernen kommer att finnas i Danmark, Sverige och Norge med mer än 175 anställda och en total årlig omsättning på 220 miljoner danska kronor.

– Vår vision är att bygga Nordens bästa leverantör av automationslösningar. På grund av den övergripande marknadstäckningen, det delade fokuset på att tillhandahålla högkvalitativa automationslösningar och en bra kulturell matchning mellan de två organisationerna, är sammanslagningen av Picca och Acobia en viktig milstolpe på den resan, säger Knut Akselvoll, ordförande för hela koncernen, i ett pressmeddelande.

Under de senaste två åren har vi byggt upp en solid grund för att stödja den accelererade tillväxtresa vi går på som en enad grupp. Vi ser mycket fram emot samarbetet med Picca, att använda våra styrkor tillsammans och att fortsätta vår resa med att tillhandahålla datadrivna lösningar till våra kunder, säger Katarina Cornelius, VD för Acobia.

Kapitalfonden Axcel tog över Picca Automation i januari, och har nu köpt Acobia av bolagets grundare. Grundarna finns dock kvar i hela koncernens ägarkrets tillsammans med Piccas ledning och nyckelpersoner samt Axcel.

Piccas och Acobias organisationer kommer att förbli oförändrade efter sammanslagningen, och båda företagen kommer att fortsätta under befintliga namn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126