23948sdkhjf

Ett av de största automationsföretagen blir Caverions

Caverion har förvärvat 80 procent av aktierna i det danska företaget DI-Teknik. DI-Teknik är ett av Danmarks största företag inom industriell automation med cirka 185 anställda och mer än 25 års erfarenhet inom automation och industriell elektrifiering.

DI-Teknik är verksamt som en fullserviceleverantör – konstruktion, dimensionering, programmering, installation och underhåll – inom industriell automation, IT och elektrifiering. 

– Eftersom vi huvudsakligen har varit verksamma i Köpenhamnsregionen erbjuder Caverions storlek, rikstäckande närvaro och kapacitet betydande fördelar för att vidareutveckla verksamheten. Vi tror att vi kan skala upp vårt erbjudande inom industriell automation och relaterade tjänster i Danmark och internationellt i alla Caverions länder, säger Rasmus Thygesen, vd för DI-Teknik i ett meddelande och Carsten Sørensen, chef för Caverion Danmark tillägger:

– Detta förvärv kommer att ge Caverion i Danmark helt ny expertis och kapacitet inom industriell automation. Transaktionen ger oss tillgång till stora tillväxtsegment på den danska marknaden, såsom Pharma and Life science, Food and ingredients, Utility, inklusive wastewater and energy, samt processindustrier i allmänhet. Den stärker också vår förmåga att tillhandahålla smarta, digitala och hållbara lösningar för industrisegmentet i större utsträckning utanför Danmark. Vi är glada över de mycket kvalificerade medarbetare från DI-Teknik som ansluter till vårt team.

Företagets intäkter 2020/21 uppgick till 27,8 miljoner euro, där automation står för merparten av verksamheten. DI-Teknik är helägt av holdingbolaget Teknik-Invest ApS. Parterna har kommit överens om att inte uppge transaktionspriset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.159