23948sdkhjf

Batteriutvecklingsföretaget får multimiljardär som investerare

Det svensk-amerikanska batteriutvecklingsbolaget Texel har fått en ny investerare och huvudägare. Det är den amerikanske multimiljardären John Paul DeJoria.

Han berättar att målet är att påskynda framtagandet av framtidens batteriteknik, en teknik som inte fortsätter att konsumera vår planets resurser. 

– Jag är väldigt glad att bli partner och att ha investerat i Texel, och framtagandet av nästa generations batteriteknik… Framtagandet kommer inte bara kunna göra vår planet till en bättre och mer säker plats för mänskligheten… Utan även en teknologi som är färdig för att utvecklas nu. Mer kostnadseffektiv, mer miljövänlig och i framtiden med en tillhörande hybrid lösning där inga andra backupsystem blir nödvändiga… Detta är ett fantastiskt sätt att bidra till vår planets överlevnad. Texel är något som alla hem, företag, städer och länder bör ha i framtiden, säger John Paul DeJoria i ett meddelande.

Texel har tillsammans med bland andra ett av amerikanska energimyndighetens nationella laboratorier, Savannah River national laboratory utvecklat en ny batteriteknik.

Tekniken i storskalig industriproduktion förväntas vara mer än 90 procent mer kostnadseffektiv i vissa applikationer för bland annat storskalig energilagring.

Texel har ett exklusivt licensavtal med Savannah River National Laboratory på en av batteriets nyckelkomponenter. Bolaget förbereder nu för flera tekniska demonstrationer, som utvecklas huvudsakligen i Sverige och USA, simultant med förberedelserna för storskalig industriproduktion följt av kommersiella demonstrationer. 

– Jag är stolt och glad över att få en fantastisk person som John Paul DeJoria som ny partner. USA är världens största energimarknad och prioritet för Texel. För att kunna bli en seriös aktör på denna marknad, med upprampning av industriproduktion, både i Europa och USA, och en eventuell framtida börsnotering i sikte, krävs starka och erfarna partners som delar visionen om vår planets framtid, säger Lars Jacobsson, grundare och vd för Texel Energy storage i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125