23948sdkhjf

Batteriföretagen samlas

Addtech Electrification, ett affärsområde i Addtech-koncernen, har idag tecknat avtal om att förvärva 90 procent av aktierna i Fey Elektronik.

Fey betjänar europeiska OEM-kunder med utveckling, design och tillverkning av kundanpassade batterilösningar. Fey har 160 anställda och en årlig försäljning på cirka 55 miljkoner euro. Den nuvarande ägaren och vd för Fey, Michael Witte, kommer att kvarstå som minoritetsägare med 10 procent av aktierna i bolaget.

Fey ska komplettera och stärka verksamheten i affärsenheten Battery Systems som idag består av över tio batteriföretag.

– Med Fey stärker vi vår position som en av de ledande aktörerna på den europeiska batterimarknaden. Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande av nyckelfärdiga batterilösningar till industriella och medicinska kunder, säger Per Lundblad, affärsområdeschef, Addtech Electrification i ett meddelande.

– Vi har känt Fey och Michael Witte i många år och är mycket glada över att kunna förvärva det ledande tyska batteriföretaget när det gäller högkvalitativa batterisystem för ett antal industrisegment. Fey är ett mycket välskött företag och det är med stor stolthet vi välkomnar Fey till familjen, säger Niklas Stenberg, vd Addtech i meddelandet och Michael Witte avslutar:

– Genom att bli en del av Addtechs affärsenhet Battery Systems kommer vi att kunna erbjuda en bättre global service till våra kunder. Det stärker också våra möjligheter att fortsätta vår tillväxt på marknaden och skapa nya affärsmöjligheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SKF fortsätter förstärkas i Asien
Elmia Subcontractor i bilder
Alfa Laval: ”Fann vägar till en bättre framtid”
Så påverkar lågkonjunkturen Sandvik: ”Gäller att vara snabbfotad”
Tuffar på i en onormal värld
Salamandrar äventyrar bygge av Volvofabrik
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.141