23948sdkhjf

Elektronikmonteringen blir snabbare och mer noggrann

Det är en programvara för robotinjustering som ska öka hastigheten och exaktheten vid elektroniktillverkning som ABB tagit fram. Tillverkarna ska kunna öka hastigheten på 6-axlade robotar med 70 procent och exaktheten med 50 procent.

– Vårt senaste tillskott till Robotware-familjen, High speed alignment, gör det möjligt för elektroniktillverkare att öka produktiviteten med 70 procent samtidigt som en noggrannhetsnivå på 0,01 till 0,02 millimeter upprätthålls. Det är en banbrytande teknik på marknaden för elektronikmontering, sammanfattar Rui Liang, vd för ABBs affärsområde Robotics Electronics i ett meddelande.

De pc-baserade programmen innefattar Visual servoing-teknik med en eller flera kameror kombinerat med ett datorvisionssystem för att styra positionen på roboten i relation till arbetsstycket. Medan roboten rör sig ska kamerorna kontinuerligt uppdatera bilderna medan datorvisionssystemet tar informationen, kontrollerar och justerar robotrörelserna för att kunna leverera en precision på 0,01 till 0,02 millimeter.

– Försäljningen av smarttelefoner, kroppsburna datorer och annan high-tech-utrustning växer och framstegen inom elektronik accelererar. I och med att enheterna blir allt mindre och mer kraftfulla krävs det nya automationslösningar för att snabbt och korrekt placera ut komponenter och säkerställa att produktionen kan hålla jämn takt med efterfrågan samtidigt som den högsta produktkvaliteten upprätthålls, säger Rui Liang vidare i meddelandet.

ABB skriver att driftsättningstiden ska kunna kortas från ett helt åtta timmars arbetsskift till bara en timme och att det krävs minimal programmeringserfarenhet eftersom programvaran är lättanvänd och har ett intuitivt användargränssnitt. Dessutom ska programmet vara kompatibelt med många olika kameror och robotstyrenheterna IRC5 och Omnicore så att systemintegratörerna kan anpassa befintliga installationer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094