23948sdkhjf

Skill engagerar unga för att möta det industriella kompetensbehovet 

Skill tillsammans med ett antal företag och andra aktörer inom industri, teknik och it växlar upp arbetetet med att engagera barn att utveckla intresset för teknik.

Syftet med att engagera unga och barn är att möta det långsiktiga kompetensbehovet som finns hos industri- och teknikföretagen. Aktiviteterna ämnar att skapa nyfikenhet och se och lära sig mer. Kompetensbehovet inom områdena är fortsatt stort. Därför är tillgång på kompetens en viktig faktor för fortsatt teknikutveckling.

- För att möta kompetensbehovet måste vi arbeta långsiktigt och aktivt i tidiga åldrar för att etablera kontakt med och inspirera kommande generationer. Vi vet att industrin rymmer många av framtidens häftigaste karriärmöjligheter, inte minst för den som vill vara med att lösa viktiga samhällsutmaningar med hjälp av ny teknik. Men fler behöver få veta, uppleva och förstå. Boost week och Code Summer Camp är två exempel på lovaktiviteter som nu utökas och som öppnar dörren för framtidens medarbetare, säger Jonna Castell, projektledare på Skill i en kommentar.

Under Boost week erbjuds barn i årskurs 5 att upptäcka teknik genom studiebesök, case från teknikföretag och inspirationsföreläsningar. 

- En viktig del i arbetet med att inspirera barn och unga är en aktiv samverkan med såväl skola som övrigt näringsliv. Vi är en engagerad part som samlar krafterna och skapar förutsättningar, vi tror på styrkan i samverkan och samarbete. Tillsammans med andra aktörer, företag och utbildningsanordnare tar vi gemensamt ansvar för att lägga en bra grund för nästa generation så att de kan göra väl underbyggda studie- och yrkesval, säger Elin Hultman, vice vd på Skill.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SKF fortsätter förstärkas i Asien
Elmia Subcontractor i bilder
Alfa Laval: ”Fann vägar till en bättre framtid”
Så påverkar lågkonjunkturen Sandvik: ”Gäller att vara snabbfotad”
Tuffar på i en onormal värld
Salamandrar äventyrar bygge av Volvofabrik
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.11