23948sdkhjf

ABBs robot kan konsten

Det är en robot som lackat den åttaåriga konstnären Advait Kolarkars och designföretaget Illusorrs detaljerade konstverk.

ABBs robot har använt Pixelpaint, en teknik där skrivarhuvudet ska ge den precision och flexibilitet som krävs.  1 000 munstycken var det i skrivarhuvudet och det tog en knapp halvtimme att lacka.

– I en tid då konsumenter vill ha mer anpassade produkter är Pixelpaint en revolutionerande teknik som medger att vilken design som helst kan reproduceras på ett sätt som är både hållbart och prisvärt, kommenterar Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics & discrete automation i ett meddelande.

Billackering i flera färger har traditionellt varit en arbetskrävande och kostsam process som innefattar flera olika stadier av maskering och avmaskering, berättar ABB men menar att deras teknik medger en detaljerad, färggrann och exakt reproduktion av vilken design som helst.

Genombrottet i automatiseringen av lackeringsprocessen ska öppna vägen till specialiserad och skräddarsydd design på bilmarknaden.

Bildesignern Ian Callum, som ansvarar för designen av Aston Martin Vanquish och Jaguar I-Pace, avslutar meddelandet:

– Det är något mycket speciellt med en bil. Folk blir känslomässigt bundna till sina bilar och individualisering blir allt viktigare. Jag arbetar med kunder som faktiskt vill ha hela bilen designad på sitt eget sätt. Det här lackeringserbjudandet – med många helt nya nivåer av individuell design av bilar – är helt otroligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.158