23948sdkhjf

Scania får största ordern hittills

110 lastbilarna är den hittills största ordern av tunga elektriska fordon för Scania i Europa.

Det är också startpunkten på ett partnerskap med produktutveckling med det svenska transport- och teknikföretaget Einride som erbjuder digitala, elektriska och autonoma transporter.

– Vi delar samma vision om att minska utsläppen från tunga transporter. Det har varit givande att arbeta tillsammans med Einride med dessa gemensamma tekniska lösningar och digitala tjänster som för vår industri framåt på ett hållbart sätt, säger Fredrik Allard, Head of E-mobility, Scania i ett meddelande.

Einrides order är den hittills största av elektriska tunga fordon i Europa för Scania. Det är också början på ett nytt partnerskap som kommer att bidra till båda företagens ambition att skala upp elektriska vägtransporter.

Fordonsflottan ska byggas enligt Einrides specifikation på hårdvara, och ska använda sig av deras operativsystem Saga, som ska säkerställa att effektiv och optimerad elektrisk transport.

Data om fordonsflottan som fås genom Saga-plattformen ska lämnas till Scania för att möjliggöra en gemensam fortsatt produktutveckling.

– Vi ser fram emot att börja detta partnerskap när vi expanderar i Europa. Dessa 110 lastbilar kommer vara ett väsentligt tillskott när vi utökar vår fordonsflotta, medan vi fortsätter att samarbeta med kända företag inom industrin som Scania för att öka innovation och produktutveckling i den globala transportindustrin, säger Ellen Kugelberg, Chief Product officer, Einride i meddelandet.

Fordonsflottan med 110 elektriska Scanialastbilar ska implementeras i Europa under 2022 och första halvan av 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.107