23948sdkhjf

Nytt träningscenter för robotar

Universal Robots kallar det en milstolpe. De har nämligen nått 100 auktoriserade träningscenter över hela världen.

Det nya 100e centret ligger i Sverige – närmare bestämt i Täby utanför Stockholm. Detta är det tredje träningscentret i Sverige. De övriga 97 centren är utspridda i 23 länder.

Från München till Michigan, Singapore till Stockholm – över hela världen erbjuder Universal Robots sina kunder robotutbildning som ska hjälpa dem att maximera potentialen hos sina cobotar, kollaborativa robotar.

De hundra centren innebär att oavsett var ett företag är baserat ska det alltid vara relativt nära ett auktoriserar UR Training Center.

I Sverige finns sedan tidigare ett träningscenter hos Edströms i Jönköping och ett hos Cobots Sweden i Hallsberg. Det nya centret är hos Svensk elektrod i Täby och ska göra att fler utbildningar kommer erbjudas i Sverige och svenska företag får närmare till möjligheten att höja sin kunskap och ta ett steg längre i att automatisera sin verksamhet.

– Användningen av cobotar ökar för varje år, inte minst under pandemin har vi sett en stor ökning och vikten av att företag själva ska kunna äga sin automation – vilket de får kunskapen att göra efter vår grundutbildning, säger Ola Mellström, Universal Robots svenska försäljningschef i ett meddelande och fortsätter:

– Att nästa center är i Stockholm är ingen slump, vi har ett bra samarbete med Svensk elektrod sedan tidigare och det finns en stor potential för automation just i Stockholmsområdet.

– På Universal Robots tror vi att vår framgång ligger i våra kunders framgång. Därför har vi skapat UR Academy, vi har lärt oss att kunder som får tillgång till högkvalitativ utbildning är mycket framgångsrika med att automatisera. Med träningscenter som är väl spridda över världen gör vi det möjligt för människor över hela världen att kontinuerligt förbättra sina automatiseringskunskaper och maximera potentialen för cobotteknik, säger Kim Povlsen, vd för Universal Robots i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.115