23948sdkhjf

En skräddarsydd problemlösning

Från första förslag till färdig lösning tog det cirka 1,5 år. Med hjälp av en skräddarsydd chuck från Stiefelmayer löstes ett allvarligt uppspänningsproblem.

Vad som hände hos verkstaden som väljer att vara anonym är ett vanligt problem hos de flesta tillverkningsindustrier. 

Verkstaden tillverkar Hub retainer. Tidigare användes traditionella uppspänning 3-backschuck. Det krävdes att spännbackarna var extremt stora. Detta för att klara att hålla de tunga detaljerna som laddades manuellt.

Grundproblematiken hos verkstaden var att Hub retainer tillverkas i två moment som ställer motsatta krav på uppspänningskraft. Det krävs hög spännkraft när mycket gods ska avlägsnas i det första grovmomentet. I det andra momentet, det så kallade finmomentet, krävs en låg spännkraft för att inte skada eller deformera detaljen.

Momentskiftet i sin tur krävde att man öppnade chucken. Det innebar att backarna tappade kontakt med spännytan med uppenbar risk för att Hub retainers tuffa måttoleranser överskreds.

Verkstaden insåg att det behövdes en ny lösning. De efterfrågade snabbare produktion, kortare ställtider och högre kvalitet.

Tillsammans tog GL Maskin och Stiefelmayer fram skräddarsydd chuck som underlättar för verkstaden. Med chucken är det möjligt att skifta mellan låg och hög spännkraft utan att förflytta backarna. Det innebar att risken för deformerade detaljer och överskridna måttoleranser minskade radikalt.

Resultatet? Byte av backar och anslag går fortare med den nya chucken, ergonomin för operatörerna är betydligt bättre och kvaliteten är väsentligt högre.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156