23948sdkhjf

3d-print i metall - nu mer tillgängligt och billigare

Den globala 3D-skrivartillverkaren Ultimaker har utökat sin plattform. Nu lanserar de sitt Metal Expansion Kit för att göra utskrifter i metall mer tillgängligt och prisvänligt.

Det nya kitet har utvecklats tillsammans med industripartners och är kompatibelt med skrivaren Ultimaker S5. Användare av det nya expansionspaketet kommer att få befogenheter att producera delar som klarar av hög mekanisk påfrestning och termisk motståndskraft.

Ultimaker Metal Expansion Kit är särskilt lämpligt för att skriva ut delar som inte finns på hyllan såsom verktyg, jiggar och fixturer, reservdelar, funktionella prototyper och hjälpkomponenter, säger Andrea Gasperini, produktchef på Ultimaker i ett pressmeddelande.

Ultimakers metallkit har utformats för att ta bort begränsningar i befintliga processer genom att förse användare med alla specialiserade delar, mjukvarufunktioner och kunskap för att maximera processeffektiviteten. Det nylanserade kitet innehåller material som skrivaren känner igen via NFC, vilket möjliggör en effektiv växling mellan plastutskrifter och metall. 

Lanseringen av Metal Expansion Kit sammanfaller även med lanseringen av en speciell Ultimaker Cura 5.1-version som erbjuder den funktion som krävs för att förbereda metalldelar på Ultimaker-plattformen.

Kitet kommer att finnas tillgängligt i Nordamerika, Kina, EU och Storbritannien med start i juli 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079