23948sdkhjf

Volvokoncernen accelererar: ''Vi investerar för att vinna''

Idag på Volvokoncernens kapitalmarknadsdag meddelar Martin Lundstedt, vd och koncernchef, de stora möjligheterna i det pågående teknikskiftet.

Under dagen poängteras det att Volvokoncernen har etablerat en branschledande lönsamhet. För att fortsätta tar de nästa steg på sin strategiska resa. Tillväxten förväntas främst komma med det ökade försäljningsvärdet på elektriska fordon.

Klimatförändringarna är vår generations utmaning. Samtidigt fortsätter efterfrågan på transporter och infrastruktur att växa och vi måste möta denna efterfrågan med mer hållbara lösningar. I detta föränderliga landskap kan vi leda transformationen och skapa ökat värde för våra kunder och ge oss ut på en tillväxtresa driven av elektrifiering, autonoma lösningar och nya produktivitetstjänster. Vi är redo att växa, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvokoncernen.

Det är många kunder som vill samarbeta med Volvo och detta för att de vill bidra med att minska koldioxidutsläppen i sin egna och sina kunders värdekedjor.

Våra modulära fordonsarkitekturer kommer att fortsätta att tjäna oss väl och skapa flexibilitet samt kostnads- och kapitaleffektivitet inom både forskning och utveckling och industrisystemet när vi går igenom transformationen till elektriska och autonoma fordon. VI investerar för att vinna, säger Martin Lundstedt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Intresset för ellastbilar minskar
Halvvägs för halvledare i EU – Sverige får en nyckelroll
MID 2022: Bland utställarna
Rototilt ser ingen varsel inom snar framtid
Att ta in samarbetsrobotar, helt utan erfarenhet
MID 2022: Bland utställarna
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.125