23948sdkhjf

Materialteknik står högt på agendan hos Saab

Att utveckla materialteknik är prioriterat hos Saab. En etablering på IMA One innebär därför förbättrade möjligheter till samverkan med andra företag inom samma område.

I det planerade samarbetet är det tre företag som är byggstenarna inom kompositområdet. Det är Saab, RISE och Beyond Gravity.

- Vi behöver fortsätt utveckla våra samarbeten kring smarta material för att kunna stärka varandra och de materialsatsningar som vi planerar. Etableringen på IMA One är det självklara valet för oss och vi ser fram emot samarbetet med fler företag som arbetar med innovativa material, säger Kenneth Karlsson, affärsansvarig forskning och teknologi, Saab Aerospace Systems.

Allt fler bolag inom avancerade material samlas på samma plats. Det ger goda förutsättningar för innovation och tillväxt. Både kompetens och utrustning utbytes mellan företagen.

Att Saab flyttar in på IMA One är ett kvitto på att vi lyckas i vårt uppdrag att främja utveckling och tillväxt i Linköping. Kreativa företagsmiljöer driver på innovation och när nu Saab, Rise och Beyond Gravity samverkar och delar labb ser vi fram emot spännande resultat, säger Anna-Maria Jakobsson, vd på Sankt Kors som äger fastigheten IMA One och som tillsammans med Region Östergötland är initiativtagare till innovationsklustret IMA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172