23948sdkhjf

Sandvik lanserar keramiska utbytbara fräshuvuden

Sandvik Coromant lanserar en ny keramisk sort utbytbara fräshuvuden i nickelbaserad legering. Med detta utökar de sin serie med fräshuvuden.

Behovet av optimerade skärverktyg ökar när flygindustrikomponenter av nickelbaserade legeringar blir allt vanligare. Sandvik Coromant har nu utvecklat två lösningar för hörn- och planfräsning optimala för flygmotordetaljer i nickellegering.

Tizana Pro, Global Offer Manager Solid End Mills vid Sandvik Coromant, förklarar det nya keramiska fräshuvudet CoroMill® 316 i pressmeddelandet.

Det keramiska substratet i nya CoroMill® 316 möjliggör en annan skärprocess än traditionella hårdmetallverktyg. Vår unika S1KU-sort är specialkonstruerad för överlägsen bearbetning av nickellegeringar och stöds av en negativ geometri som ger en tålig skäregg.

Hon fortsätter:

En geometri med sex spånkanaler klarar högproduktiv sidfräsning, medan en geometri med fyra spånkanaler ger effektiv planfräsning. CoroMill® 316 är det perfekta verktyget för svåråtkomliga applikationer eller om man är ute efter ökad flexibilitet tack vare systemet med utbytbart huvud.

Fördelen med ett keramiskt verktyg är att det behåller sin hårdhet när det utsätts för höga temperaturer. Det gör att man kan uppnå upp till 30 gånger högre hastighet i jämförelse med hårdmetallverktyg. I förlängningen innebär det ökad produktivitet.

De nya fräsarna kan också användas vid fickfräsning, spriralinterpolering, rampning och spårfräsning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vip-kö för ellastbilar
Sveisenerd utvecklar ett nytt inspektionsverktyg för svetsning
ABB öppnar ny fabrik: ska tillverka nästa generations robotar
Alfa Laval kommer investera 1 miljard i tillverkning och produktion
Energieffektivitet kan dra ner på industrins kostnader och minska utsläppen
Studsvik tecknar avtal om avfallsanläggning för metall
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.14