23948sdkhjf

Cobotar kan minska din elförbrukning

De höga elkostnaderna och elbristen är något vi alla prata om, både privatpersoner och företag. Och jakten på en lösning är ständigt pågående.

Att använda sig av automatisering öka produktiviteten, förbättrar produktkvaliteten och löser bristen på arbetskraft. Universal Robots (UR) producerar kollaborativa robotar, även kallat cobotar. Dessa är kostnadseffektiva, flexibla och säkrar automatiseringslösningar för diverse tillverkningsuppgifter. Samt att de kräver även mindre el, enligt UR. 

Den största skillnaden mellan industrirobotar och cobotar är den fysiska storleken. Cobotar är utformade för att fungera tillsammans med människor och är därför mindre och lättare. Resultatet av detta är att UR:s cobotar kräver mindre el än de traditionella industrirobotarna som oftast kräver trefaskraft.

Cobotar kräver samma mängd ström som vardagliga hushållsapparater. I genomsnitt förbrukar den 100W, vilket är samma mängd som en genomsnittlig stationär dator eller det som en person kan producera när man cyklar. Cobotar ansluts även i samma uttag som finns i varje hushåll, och kan även drivas av batterier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079