23948sdkhjf

Alfa Laval i Ronneby växer - och fler ska det bli

Alfa Laval i Ronneby växer, idag har det 380 anställda – vilket är hundra fler än bara för ett år sedan. Och fler ska det bli.

I Ronneby har den kubliknande blåa byggnaden snabbt skjutit i höjden. Alfa Laval i Ronneby växer så det knakar. Målet är att dubbla antalet produkter som lämnar fabriken, och personalstyrkan ska även den växa.

Alfa Laval utgör en ren produktionsenhet med sin produktion av värmeväxlare. 

Inne i lokalen har de sin produktion av värmeväxlare. Sylvia Johansson är platschef och berätta,

– Det pågår en omställning i hela Europa som varit mycket gasberoende och inte särskilt energieffektivt. Det är i grunden en klimatomställning, men kriget har förstås ytterligare påverkat. Här i Norden har de flesta värmepumpar. Och i värmepumpar sitter värmeväxlare, säger hon till Blekinge Läns Tidning.

De kan verka i bägge riktningar, från kyla till värme men också tvärtom.

– I Europa sker en extrem stor omställning. Tekniken med värmeväxlare i värmepumpar är mer effektiv, klimatvänligare och ligger helt rätt i tiden, menar Sylvia Johansson.

Efterfrågan är stor och försäljningsavdelningen (som finns på annat håll) jobbar i stark medvind.

– Det är inte vår stora utmaning i dagsläget. Det är snarare att hitta kompetens och ny personal. Det är många företag i regionen som det går bra för nu. Vi letar efter fler medarbetare i produktionen, bland annat tekniker, konstruktörer, automations- och andra specialingenjörer, jämte eltekniker och mekaniker för underhållsarbeten. Vi hoppas att kunna vara ett attraktivt företag och locka unga som många gånger tänker miljömedvetet.

I dagsläget snurra hjulen dygnet runt hela veckan igenom.

– Vi maxar det vi kan göra. Samtidigt ska det samsas med nya investeringsprojekt för en anpassning och utveckling mot framtida marknader Sylvia Johansson, platschef, Alfa Laval Ronneby

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109