23948sdkhjf

SKF levererar stororder till mineralgruva

SKF i Göteborg har levererat en stororder på tolv tätade sfäriska rullningslager avsedda för en mineralgruva i Latinamerika.

– Leveransen bekräftar att kunderna ser ett stort värde i den nya lagerdesignen, som Göteborgsfabriken är ensam om på marknaden att serietillverka i denna storlek och design, säger Daniel Ortega produktchef för tätade sfäriska rullningslager på SKF.

Efterfrågan på mineraler i världen är stor vilket sätter press på effektiv drift och smidig leveranskedja för gruvindustrin. Därför byter operatörer inte så gärna tidigare beprövade lagerarrangemang i kritisk maskinutrustning.

Den nya rullningslager i storlek upp till 2,5 meter i ytterdiameter, består av två tätningar som skyddar lagrets rullar, hållare och löpbanor mot smuts vilket ökar lagerlivslängden markant. Dessutom har lagret samma lastkapacitet som ett öppet lager. Tätningslösningen innebär att smörjfettanvändningen kan minskas med ansenlig mängd. Kunden kan alltså minska sin årliga fettkonsumtion från 540 kg till endast 7 kg.

Dessutom kan lagret rekonditioneras och användas igen, två gånger om.

– Vi har ett försprång genom att vi är först i serieproduktion med denna design och har än så länge över 160 olika storlekar av detta lagerslag i tätad design. För oss handlar det om att ständigt utveckla våra produkter för effektiv prestanda i roterande utrustning med så låg miljöpåverkan som möjligt. Dessa tätade lager utgör en viktig del i att skapa en hållbar cirkulär ekonomi, säger Daniel Ortega.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109