23948sdkhjf

PVI Industries satsar på Laserkraft

PVI Industries har förvärvat Laserkraft där de kommer att ingå i underkoncernen PVI Tube Forming.

Bolaget består av Laserkraft i Bredaryd och Eurosvit i Slovakien som tillsammans utgör en komplett underleverantör inom plåtbearbetning med närmare 30 års erfarenhet och cirka 150 medarbetare. Bolagen erbjuder sina kunder laserskärning, kantpressning, svetsning, bearbetning, ytbehandling och montering.

Laserkraft i Bredaryd var först ut med Sveriges största lasermaskin, en kraftfull fiberlaser på hela 30 kW. Men den nya maskinen kan bolaget laserskära gods i upp till 25 mm tjocklek, något som öppnar nya affärsmöjligheter.

– Laserkraft besitter djup kompetens inom plåtbearbetning och kompletterar övriga bolag inom vår koncern väl. Det finns goda synergieffekter mellan Laserkraft och våra övriga bolag och vi ser många potentiella samarbetsmöjligheter. Vi ser också med tillförsikt fram emot den tillväxtpotential som investeringen i den nya 30 kW lasern innebär, denna kommer kunna bidra till stor kundnytta både i befintliga och nya samarbeten, säger Anders Thålin, koncernchef för PVI Tube Forming inom PVI Industries, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125