23948sdkhjf

Samarbetet driver till innovation

Tekniken för cobotar har utvecklats snabbt där antalet tillämpningar och användningsområden är stort. Cobotar är mångsidiga men alla teknikföretag lider av samma problem – de kan inte ha expertkunskap inom alla områden.

För att skapa ett robotsystem krävs hårdvaru- och mjukvaruutveckling, programutveckling, sensorer och gränssnitt för att nämna några element. Det är en avancerad teknik, men det kan öppna upp för många möjligheter.

Universal Robots anser att ett öppet system är det bästa sättet att få sofistikerad teknik i kundernas händer. Vissa tillverkare väljer att tillverka egna ändmekanismer, men Universal Robots har valt en ekosystemmodell. Modellen bygger på samarbete mellan företag för att säkerställa det största urvalet och högsta möjliga kvalitet på cobot-ändmekanismer och tilläggsmoduler.

Plattformen, UR+ erbjuder olika komponenter, kit, programvara, säkerhetstillbehör och lösningar som integrerar sömlöst med UR-cobotar.

– Det faktum att plattformen är öppen och lättillgänglig gör att vi kan samarbeta på sätt som helt enkelt inte skulle vara möjliga med en robot tillverkad av ett annat företag, säger Rob Goldiez, medgrundare av UR-partnern Hirebotics.

Samarbetet har lett till både innovation och valmöjligheter. Storleken och mångfalden i UR+-portföljen ökar sannolikheten att kunder kan hitta rätt verktyg för sin tillämpning.

– Att vara en UR+ partner är så mycket mer än att bara vara en partner på pappret, man får också möjligheten att interagera, dela erfarenheter och prata framtidens automationslösningar i ett teknikintresserat och rikstäckande nätverk säger Andreas Axstrin på det svenska bolaget Ewellix.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125