23948sdkhjf

Tillsammans ska de stärka konkurrenskraften i norr

Nu har ABB och Luleå tekniska universitet stärker sitt samarbete genom ett samverkansavtal. 

Kunskapsöverföring mellan parterna kommer vara viktigt för att möta framtidens kompetensutmaningar i takt med den gröna omställningen och industrisatsningarna i norr.

Bland annat planerar ABB att erbjuda studenter vid universitetet föreläsningar, sommarjobb och examensjobb, vilket framgår i ett pressmeddelande.

Birgitta Bergvall-Kåreborn är rektor vid Luleå tekniska universitet. Hon menar att det är viktigt att fördjupa och bredda samarbetet med ABB.

– Den gröna omställningen i norr ställer stora krav på samverkan mellan industrin och akademi inom utbildning och forskning, och här har både Luleå tekniska universitetet och ABB en viktig roll att fylla.

ABB blir universitets nyaste företagspartner.

– ABB är ett globalt företag som satsar på att finnas nära våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Vi ser nu en stor ökning av industrisatsningar med global betydelse i norra Sverige, där Luleå tekniska universitet har en viktig roll. Tillsammans kan vi hitta möjligheter för att samverka kring kompetensförsörjning och forskning som bidrar till ett mer hållbart samhälle med smartare och resurseffektivare lösningar, säger Mikael Dahlgren, forskningschef för ABB Sverige i pressmeddelandet.

Den som kommer leda universitetssamarbetet från ABB:s håll är Erik Bohman, affärsområdeschef för ABB Motion norra Sverige. Enligt honom spelar universitetet en mycket viktig roll i norra Sverige när det gäller kompetensförsörjning.

– Vi på ABB behöver alltid duktiga medarbetare för att möjliggöra den gröna omställningen som sker just nu här i norr och vi ser fram emot ett gott samarbete.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Alfa Laval bygger ut - fabriken blir dubbelt så stor
3D-printerna ska hjälpa forskarna att utveckla framtidens lättviktsdelar
Tävlingen ska öka ungas intresse för plåtslageri
Miljonsatsning på arbetsintegrerande lärande inom industrin
Personalbristen stoppar företagens tillväxt
Lernia framtidssäkrar kompetensen inom tillverknings industrin
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.203