23948sdkhjf

Formsprutning av glas under utveckling

Tillsammans med företaget Glassomer vill Engel GmbH visa att det är möjligt att även formspruta glas med sina formsprutningsmaskiner.

Parterna har undertecknat ett samarbetsavtal för att gemensamt utveckla nya applikationer för formsprutning av glas. Glassomer GmbH grundades 2018. Bolaget specialiserar sig på tillverkning av formsprutningsbart kvartsglas och premiumglas. Enligt företaget erbjuder tekniken en stor potential, särskilt för den optiska, medicinska tekniken, solenergi, kemi och fordonssektorn.

Glassomers material kan bearbetas genom formsprutning. Det egenutvecklade och patenterade materialet matas in i formsprutningsmaskinen i form av granulat, precis som vid konventionell formsprutning. Materialet består av en blandning av plast och glas som kan formsprutas vid temperaturer på 130°C och med en cykeltid på mindre än 20 sekunder, skriver parterna i ett pressmeddelande.

Efter insprutningsfasen avlägsnas plasten genom en avbindningsprocess. Delarna sintras sedan, vilket bevarar komponentens exakta geometri ner till dess mikrostruktur. Optiska ytor av högsta kvalitet sägs kunna uppnås utan efterbearbetning.

Eftersom gjutning av glas generellt kräver mycket höga temperaturer och giftiga kemikalier är injektionsprocessen ett betydligt mer energieffektivt, kostnadseffektivt och hållbart alternativ, uppger Engel och Glassomer. En annan fördel att formsprutning ger en är större designflexibilitet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lucid säger upp 1 300 anställda
Lyckades vända skutan
Efter storvarslet: Bara 23 anställda kvar på Nevs
Energiföretagen är kritisk mot nedläggning av branschskolor
Schaeffler bekämpar förfalskade produkter
AGAB levererat verktygsväxlingsutrustning till Thule Group
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.187