23948sdkhjf

Lärlingen: "Jag slösar bort min tid i skolan"

Mads Kirstein är lärling som sjösmed på Fayard-varvet, en lärlingsutbildning han är nöjd med.

Situationen är annorlunda när han är i skolan. Här arbetar eleverna på gamla maskiner och med otillräckliga material. Detta är skrivet av Fyens.dk.

Arbetsuppgifterna stämmer inte heller överens med den verklighet han är ute i på varvet. I skolan kan uppgifterna vara att bygga en grill eller en trappa.

– Jag skulle hellre göra en lucka till ett fartyg – det skulle jag kunna använda till något, men skolan har inte det material jag jobbar med här. Den har tre millimeter tjocka stålplåtar – här jobbar jag med plattor som är tio eller tjugo millimeter tjocka, och det är inte alls samma sak. Jag tror någonstans, jag slösar bort min tid i skolan, säger Mads Kirstein till Fyens.dk.

Han började ursprungligen på Syddansk Erhvervsskole i Danmark, men har nu flyttat till Svendborg Erhvervsskole i Danmark, där nästa skolvistelse ska genomföras.

På Handelshögskolan Svendborg tar direktören Allan Kruse till sig kritiken, men han understryker också att det inte finns någon snabb lösning på utmaningarna. De ekonomiska ramarna är snäva och samtidigt har skolorna lärandeplaner som ska följas, heter det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11