23948sdkhjf

Lindab förvärvar tyskt ventilationsbolag

Lindab utökar sin verksamhet i Tyskland genom att förvärva Raab Lüftungstechnik GmbH, detta stärker både försäljningen och produktionen av rektangulära ventilationskanaler.

Under det senaste decenniet har Raab Lüftungstechnik GmbH vuxit kraftigt och etablerat sig som en ledande tillverkare av högkvalitativa ventilationskanaler i södra Tyskland. Raab Lüftungstechnik kommer att vara ett dotterbolag till Felderer som Lindab förvärvade under 2022. De två bolagen samarbetar redan idag och kommer att komplettera varandra väl.

– Vi är mycket glada över att välkomna Raab Lüftungstechnik in i Lindab. De har haft en imponerande utveckling under Daniel Raabs ledning och det gläder mig att han kommer att fortsätta leda verksamheten som del av Lindab. Raab Lüftungstechnik ligger i framkant vad gäller automatiserad tillverkning av rektangulära ventilationskanaler och har stora möjligheter till expansion. Med förvärvet tar vi ännu ett viktigt steg i vår ambitiösa tillväxtplan i Tyskland, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099