23948sdkhjf

Weldcut investerar i ny teknik: "Passar bra i tiden"

Weldcut AB har investerat i en panelbockningsmaskin från Salvagnini. ”En investering som passar bra i tiden”, säger vd Fredrik Persson.

Den nya maskinen är en Salvagnini P2Lean 2120 och med den tar företaget ett kliv in i panelbockningstekniken.

Weldcut, med produktion i Degerfors, har fram till nu koncentrerat produktionen till laserskuret, stansat, kantpressat, svetsning och montering.

Fredrik Persson säger i ett pressmeddelande att de sett en ökad förfrågan på panelbockningsdetaljer, vilket gör att investeringen ligger rätt i tiden för Weldcut.

– Att det inte finns något underleverantör med panelbock i närområdet gör inte saken sämre. Vi har under flera år tittat på panelbockningsmaskiner och efter ett studiebesök hos Salvagnini i Österrike 2019 så blev vi mer övertygade om att även vi kommer att kunna utnyttja maskinens unika egenskaper.

Maskinen är inte mycket större än en kantpress med verktygsskåp, men produktiviteten är 2-5 gånger större med högre repetitionsnoggrannhet.

Den går även att utrusta med robotiserad automation i efterhand och är utrustad med SLA-SIM, en automatiskt verktygsinställning för flikar och bruten bocklinje samt DPM, smala detaljer alternativt stora hål i panelen.

Maskinen installerades hösten 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079