23948sdkhjf

Hannover Messe visar vägen till klimatneutral industri

Transformation är huvudtemat på världens ledande mässa för industriell teknik

Den 17-21 april är det återigen dags för Hannover Messe att slå upp portarna i Hannover. På plats på mässan kommer ledande internationella företag inom maskinteknik, elektroteknik, energi samt mjukvara och IT att visa upp lösningar för resurseffektiv, klimatneutral och motståndskraftig produktion. Huvudtemat för mässan är ”Industriell transformation – Making the difference” som visar vägen för hur industrin kan minska koldioxidutsläppen avsevärt.

De stora utmaningarna som världen står inför idag – som klimatförändringar, energibrist och störda leveranskedjor – har alla en sak gemensamt: de kräver innovativa, högteknologiska lösningar. Hannover Messe är den världsledande mässan för industriell teknik och här kommer företagen att visa upp sina lösningar för att skapa ett industriellt ekosystem.

- Dessa möjliggör förändringar i hur vi tillverkar, samarbetar och gör affärer, något som kommer vara än mer centralt framöver och som det ska bli spännande att få se mer av på mässan säger Linda Steen på Trade Fair Agency som är Sverigeansvarig för Hannover Messe.

- Intresset för att besöka mässan verkar vara extra stort i år nu när pandemin inte längre bromsar. Vi är därför glada för att återigen kunna erbjuda kostnadsfri entré till alla svenska företag som vill besöka Hannover Messe, fortsätter Linda Steen.

Oavsett om man digitaliserar komplexa produktionsprocesser, använder väte för att driva hela produktionsanläggningar eller använder mjukvara för att analysera och minska CO2-avtrycket, ger utställare på Hannover Messe en komplett bild av de tekniska möjligheterna för dagens och morgondagens industri.

- Med huvudtemat 'Industriell transformation – Making the difference' visar Hannover Messe 2023 skillnaden som utställande företag kan göra, vilka förändringar de kan genomföra och vilka innovationer de utvecklar på vägen mot en klimatneutral industri, säger Dr Jochen Köckler, styrelseordförande, Deutsche Messe AG.

Han fortsätter:
- Detta är en uppmaning till företag, små och medelstora och startups samt vetenskap, politik och samhälle. De måste arbeta tillsammans för att säkra vår industriella produktion, välstånd och framtid samt för att skydda vår miljö. Hannover Messe visar vägen till en klimatneutral industri.

Indonesien årets partnerland

Indonesien, den största ekonomiska makten i Asien, är partnerland till Hannover Messe 2023. Med mottot ”Making Indonesia 4.0” siktar landet på att vara en av de tio största ekonomierna i världen år 2030. Förnybar energi förväntas stå för cirka 52 procent av den totala elproduktionen då, varvid vattenkraften kommer att utgöra knappt hälften och solcellerna cirka en fjärdedel. På Hannover Messe presenterar Indonesien sig som en pålitlig partner för företag över hela världen.

Sju delmässor

Hannover Messe representeras i år av sju delmässor: Automation, Motion & Drives, Digital Ecosystems, Energy Solutions, Engineered Parts & Solutions, Future Hub, Compressed Air & Vacuum, och Global Business & Markets. Utställare visar lösningar inom områden som CO2-neutral produktion, Industri 4.0, artificiell intelligens, IT-säkerhet, Logistik 4.0, cirkulär ekonomi samt väte och bränsleceller.

Hittills anmälda svenska utställare på Hannover Messe:

Arelion AB
Cascade Drives AB
Celpia AB
Crosser Technologies AB
Ericsson AB
HMS International Networks AB
Impact Coatings AB
Powercell Sweden AB
Svenska Rotormaskiner International AB
Sura Magnets AB

Korta fakta om Hannover Messe

Mässdatum: 17-21 april 2023
Plats: Hannover, Tyskland
Huvudtema: Industriell transformation – Making the difference
Entrékort: kostnadsfri entré till ett värde av 87 Euro. Klicka här för att ta del av erbjudandet.

För mer information: www.hannovermesse.de

Kontaktperson: Linda Steen, 070 306 27 14, linda.steen@tradefairagency.se

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062