23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

SMC Automation AB

I Sverige finns SMC etablerat sedan 1986 som SMC Automation AB med huvudkontor i Huddinge samt regionkontor i Göteborg, Lund, Växjö och Borlänge.
 
Vi arbetar för att "Tillgodose våra kunders behov av effektivare produktion genom att distribuera industripneumatik av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Detta sker genom aktiv rådgivning av kompetenta och engagerade medarbetare".

Expansionstakten är mycket hög och idag omfattar verksamheten försäljning, utbildning, centrallager med fler än 14.500 olika artiklar samt egen verkstad med tillverkning av standardcylindrar och lokala anpassningar. SMC:s pneumatikskola erbjuder såväl grundläggande utbildningar, fortsättningskurser som företagsanpassad utbildning.

SMC har under sin tid i Sverige skapat sig en stabil plattform, inte minst genom att vi har hjälpt svensk "high-tech-industri" att dra nytta av pneumatikens fördelar i samband med automatisering av olika tillverkningsprocesser.

Ett erbjudande i Världsklass
Som världens största tillverkare av industripneumatik har vi skalfördelar som ingen annan har. Om världens bredaste sortiment inte räcker anpassar vi produkterna till våra kunder.

Våra produkter är konstruerade för att hålla hela maskinens livslängd – andelen reservdelsförsäljning är 0,8% – branschsnittet det 10-dubbla! Vi har världens alla standarder, ISO, VDMA, NFPA, JIS, UL, RoHS, Reach m.m. och kan erbjuda utbildning i alla aspekter av automatisering.
 
Milstolparna på vägen till att vi blev marknadsledare

  • SMC Corporation grundades 1959 under namnet Sintered Metal Corporation.
  • År 1961 lanserades de första tryckluftskomponenterna och 1970 utökades produktutbudet med pneumatiska cylindrar.
  • 1967 etablerade SMC sin första filial utomlands, i Australien, och 1976 kom de till Europa då de etablerade sitt första dotterbolag i Schweiz. I dag har SMC säljkontor i 83 länder.
  • SMC har i dagsläget 36 fabriker världen över där alla är ISO9001 och ISO14001 certifierade. 2012 invigdes European Central Factory i Tjeckien.
  • 1985 ersattes det ursprungliga namnet Sintered Metal Corporation med SMC Corporation inför noteringen på den japanska börsen 1987.
SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Sverige
VAT nummer: SE5562764034
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.047