23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svetskommissionen

Som branschorganisation arbetar vi för att höja kompetensen inom fogningsbranschen. Det gör vi på många olika sätt:
Via Skolverket och Arbetsförmedlingen påverkar vi den grundläggande svetsutbildningen i Sverige, så att nästa generation svetsare får den kunskap som krävs för en bransch i snabb teknisk utveckling.

Sverige behöver även högre utbildad fogningspersonal, som till exempel svetsingenjörer och svetsspecialister. Som ANB (Authorised Nominated Body), för de internationella svetsutbildningarna kvalitetssäkrar vi utbildare och utfärdar diplom till godkända elever.

Som ett sätt att göra det enklare att bli svetsare eller vidareutbilda sig arbetar vi med projekten Validering av svetsare och Yrkesintroduktion.
Vi håller själva fortbildningskurser i ämnen som vi ser att branschen behöver. Kurserna är på en eller några dagar och ger dig snabbt den kompetens som krävs för att ta nästa steg i din utveckling. Exempel på kurser är ”Kvalificering av svetskontrollant” och ”Industriell limningsteknik”.

Vi ger ut tidningen Svetsen där varje nummer har ett tema som är aktuellt för branschen, med artiklar om olika företag, nyheter inom standardisering och mycket annat som får dig att hänga med.

Vi gör att branschen får träffas och utbyta erfarenheter. Gå med i någon av våra arbetsgrupper, inom ämnen som arbetsmiljö, plastsvetsning och termisk sprutning, eller besök de evenemang vi anordnar. Träffa oss och dina branschkollegor på Fogningsdagarna, Svetslärarmötet eller på Elmia Svets och Fogningsteknik!

På vår Facebooksida möter du vår verksamhet. Vi berättar om vad som händer hos oss och i branschen, tipsar om utbildningar och ger råd. Vi finns även på vår hemsida, Linkedin och Twitter. Har du några frågor kan du kontakta oss på info@svets.se.

Leverantörstjänster

Fakta om Svetskommissionen

Adress
Svetskommissionen
Box 5073
Grev Turegatan 12 A

102 42 Stockholm

Region
Sverige
Stockholms län
Stockholms stad

Telefon: +46 08-120 304 00

VAT nummer: SE8020170307

Anställda: 9

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Elisabeth Egerblom

Jens Nyström
Avdelning: Kommunikation
Yrke: Kommunikatör

Mathias Lundin

Nesrin Ari

Sonja di Gleria
Yrke: Kommunikationsansvarig
Telefon: +46 08-120 304 04

Åsa Malmqvist

Sänd till en kollega

0.188