23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

VL Staal A/S

OM FÖRETAGET
Sedan starten 1983 har VL Staal a/s utvecklats till en av Europas ledande tillverkare av fristående stålskorstenar. Skorstenslösningar marknadsförs och säljs överallt i Europa genom säljbolag, återförsäljare och agenter.

Design, konstruktion och tillverkning har vi samlat i Esbjerg vilket garanterar en optimal koordination mellan de enskilda kompetensområdena och avdelningarna vilket gynnar kunden.

All konstruktion och produktion sker i enlighet med vedertagna normer och standarder liksom vår kvalitets- och miljöstyrning är dokumenterad och certifierad i enlighet med ISO 9001 och ISO 14001.

Som medlem i IVS (Industrie Verband Schornsteine) deltar vi aktivt i normarbetet och tolkningarna av normer och standarder på skorstensområdet. Som en ledande europeisk skorstenstillverkare är vi därmed delaktiga i utvecklingen mitt i händelsernas centrum. Läs mer om IVS “här”.

VL Staal a/s viktigaste råvara är medarbetarna. På företaget är vi ca 100 toppkvalificerade och motiverade medarbetare som står till förfogande för att skapa optimala lösningar för våra kunder. Oavsett om det är fråga om design, konstruktion eller tillverkning står det alltid ett kvalificerat team av medarbetare till förfogande för att uppfylla kundernas behov.

Tillverkningen sker i hallar på 12 000 m2, där ytan är indelad i olika sektioner. Här har VL Staal 24 st. portalkranar på 2–40 ton med en maximal lyftkapacitet på 60 ton och höjd under krankrok på 7 m.

PRODUKTER
VL Staal a/s är verksamt inom 3 huvudområden:

  • Stålskorstenar
  • Stålkonstruktioner
  • CNC-bearbetning

Stålskorstenar – design, konstruktion och tillverkning – har sedan starten 1983 varit vår egenutvecklade produkt som vi marknadsför och säljer över hela Europa. Stålskorstenar tillverkas i många storlekar och utföranden med en maximal diameter på 6500 mm och en höjd på upp till +130 m.

VL Staal a/s fungerar som sparringpartner för kunden när det gäller att hitta den optimala skorstenslösningen. Det gör vi i allt från de första trevande stegen under designfasen till val av material och ytbehandling, transport, uppbyggnad, löpande kontroll och besiktning.

Med totalkonceptet – svetsning, bearbetning, ytbehandling – agerar vi strategisk underleverantör av maskinkonstruktioner för en av världens ledande maskinleverantörer inom separatorteknik. På årsbasis framställs 4–500 maskinramar med hjälp av avancerad svetsrobotteknik och stora CNC-styrda bearbetningscentra.

Tack vare vår stora kompetens på området svetsning kombinerat med vår kapacitet att hantera mycket stora ämnen är vi dessutom en betydande underleverantör av delar till vindkraftindustrin, tankar och andra stålkonstruktioner.

VL Staal A/S
Storstrømsvej 1
6715 Esbjerg N
Danmark
VAT nummer: DK71148319
ISO 14001, ISO 9001:2015, SS-EN 1090, SS-EN ISO 3834
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.047