23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Erbjuds

Visuell Kontroll av Svets- En grundläggande och väsentlig metod för kontroll av svetsförband

Per dag SEK 3 000 exkl. moms
Förfallodatum
den 10 mars 2024

Fördelar med visuell kontroll
Visuell kontroll är en relativt snabb metod som normalt inte kräver avancerad och kostsam utrustning. Metoden kan användas för att verifiera mått, form och ytbrytande diskontinuiteter hos en svets.

Genom att låta svetsaren göra egenkontroll så avlastar det tid från svetsansvarig som måste säkerställa att svetsförbandet uppfyller lagkraven.

Svetsaren kommer att lära sig att utföra en effektiv visuell kontroll av svetsförband och ta sin svetskunskap till nästa nivå genom att delta i våra spännande utbildningar i Visuell Kontroll av Svets! Genom att delta i vår kurs kommer svetsaren att få de nödvändiga färdigheterna för att identifiera och särskilja olika typer av svetsdiskontinuiteter, svetsaren kommer att lära sig om svetsbeteckningar på ritning och acceptanskrav för svetsförband samt få kännedom om mätdon och mätteknik.

Flera produktstandarder kräver visuell kontroll av svetsförband
En grundläggande och väsentlig metod för att kontrollera svetsförband är visuell kontroll. Flera produktstandarder, såsom EN 1090 för bärande stålkonstruktioner och EN 15085 för järnvägsfordon, kräver visuell kontroll av samtliga svetsförband.

Våra utbildningar kommer att ge svetsaren kunskap och kompetens för att visuellt kontrollera svetsförband på egen hand och uppfylla kraven enligt ISO 3834.

Kompetensavgörande för effektiv visuell kontroll
Effektiviteten av den visuella kontrollen beror till stor del på kompetensen hos den som utför kontrollen. Kompetens i ritningsläsning, svetsbeteckningar, identifiering av diskontinuiteter och synskärpa är väsentligt.

Kvalitetskrav och standarder för visuell kontroll
Kvalitetskraven på ritningsunderlag anges genom en kvalitetsnivå (svetsklass) enligt ISO 5817. På stålbyggnadssidan kopplar en utförandeklass (EXC) till ISO 5817. Dessa standarder är viktiga för att ange detaljerade acceptanskrav för alla diskontinuiteter som kan verifieras med hjälp av visuell kontroll.

Utbildningar för att möta behovet av kompetens
För att möta behovet av kompetens för visuell kontroll, arrangeras utbildningar på flera orter i Sverige och våra lärare är experter inom området med många års erfarenhet. Utbildningen ger deltagarna kunskap i att självständigt utvärdera kvaliteten hos svetsförband med hjälp av visuell kontroll och att identifiera olika typer av svetsdiskontinuiteter.

Vi kommer till er, ni sparar pengar.
Boka in en företagsförlagd endags kurs hos er så sparar ni in pengar i resekostnader och utebliven faktureringstid av svetsaren. 

Planera in er kurs i Visuell Kontroll redan i dag genom att ringa:

Marie Hodin
Mob: +46105053003

Verdandi Thide
Mob: +46105052996

AFRY´s Test & Qualification Center
Forskargatan 3
781 70
Borlänge
781 70 Borlänge
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562248012

Kontaktperson

Per Händemark
Gruppchef Qualification Center
+46 722052781 per.handemark@afry.com

Sänd till en kollega

0.047